Rață cu orez

de elucubratiiculinare in Rata, 24 Sep 2012 | 9053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de rață,
  • 200 g orez prefiert cu bob lung,
  • 200 g amestec legume congelate (morcov, mazăre, porumb, păstăi),
  • 1 lingură bulion,
  • 1 linguriță chilli,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață cu orez:

Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute. Orezul se alege de eventualele impurități.

Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute. Adăugăm legumele și amestecăm. Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă încet până orezul absoarbe toată apa. Condimentăm cu sare și piper. Când aripile au fiert, se scot pe un platou. Se taie în două pentru a ne fi ușor să le prajim. Încingem o lingură de ulei într-o tavă și prăjim aripile pe ambele părți. (Punem un capac să nu sară și dăm tigaia de pe foc când le întoarcem). Când s-au rumenit bine presărăm boia iute peste aripi, stropim cu puțin vin alb. Amestecăm o lingură de bulion cu 50 ml apă și turnăm peste aripi. Lăsăm să fiarbă acoperit 5 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Servim rața pe pat de orez și stropim totul cu sos. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață cu orez" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de rata(Arroz de pato)